mooi en betaalbaar


Overig


Spilda blijft bestaan aan de oevers van Eyjafjarđará. Hier zijn paar fotos de eerste in mei genomen, en twee van de oogst in september 2014.

Spilda.
Spilda ecologisch werk. Op 11 en 12 September 2013 werd de aarde bewerkt, het zaad gezaaid, de knoflook in de aarde gezet en er werd een hek om het kleine veld geplaatst van twee maal de lengte van de kunstenaar aan elke kant. In de late zomer van 2014 wordt de rogge geoogst en de knoflook uit de aarde gehaald. Daarna wordt het hek afgebroken. Dit is in kort het werk Spilda. Het staat in het land van Kristnes aan de westoever van Eyjafjarđará (rivier) in Noord IJsland.
Bijzondere evenementen betreffende het werk worden te zijner tijd aangekondigd!

De Ronddrijdende kerst beelden device bediend.
Hij is rood als de kerst. De Operator at werk, met zijn tegelijkertijd spelende kerstplaten. 14 december 2012 bij Kulter proef lokaal Sanderijnstraat 21, Amsterdam.


The Black detective achter zijn bureau, zondag 23 september 2012 bij Kunst in de Huiskamer kunstroute Blijdorp, Provenierswijk en Centrum Noord in Rotterdam.
fotos: Stephan Schmidt
De Oersprong
In deze performance heeft De Raad van Cultuur water van de Statensingel gezuiverd en geschikt gemaakt om gedronken te worden. De meesten van de toeschouwers deden dat ook. Aan deze actie deden mee Karin Leening, Ka Yee Li, Ronald Brus en Steini Thorsson.
Het is niet bekend, dat iemand onwel is geworden.
foto: Andre Houting
Wegwijzer
jute, bamboe, metaal en piepschuim. De horizontale vlaggenstok draait als de wind waait.
Dit is het NU vond de kunstenaar.


De Maagd Verlicht
Thorsson bijdrage aan Museumnacht Rotterdam, 6 maart 2010. Was in vorm van een 1000 watt gloeilamp die hing flak voor de standbeeld De Maagd van Holland. En veertig meter elektro snoer die de stroom bracht van een dichtbij liggende café, De Maagd van Holland. Dit werk maakte deel uit van Kijk de Maagd in haar Ogen, een manifestatie die plaats vond op Nieuwemarkt.

Akureyri De Culturele hoofdstad van het Universum
Muur schildering geschilderd op een vijftien meter lange muur tussen het stedelijke kunstmuseum en het kunst centrum in Akureyri, IJsland. Het werk maakt deel uit van het programma van het Zomer van de Kunsten festival in Akureyri 2008.
Is de positie van Akureyri in het universele cultuurbeeld bekend?

Quistlingen
Thorssons inzending voor de tentoonstelling Standvogels/Trekvogels Eyjafjarsveit IS, in de zomer van 2008.
De naam van het werk is een woordenspel, de werk bestaat uit gekleurde veren die takken bedekken, gemonteerd op bezemstelen. Deze doen denken aan vliegende vogels, maar dit zijn verraders 'quislings' in de wereld van de vogels. Dat is meteen zichtbaar.
quisling - kvistlingur, kan een kleine tak betekenen in de IJslandse taal.
foto:goggi

Hoofd II (de Pruis)
Het tweede zelfportret van de serie ©2008. "Ik merkte als ik in het oosten van het land woonde, dat vele mannen snor droegen. Ik besloot er zelf een te laten groeien. Dat is de aanleiding voor dit profiel. Dit is een Germaan, een Europeaan
een GOEDE ALLOCTOON"
misschien is hij toch Keltisch?

Jólasveinar/Yule lads I, II, III
monotype op papier van 2006, c.a. 42 cm (ingelijst, onder glas in passe-partout)
je zou er maar een tegen komen, in de December nacht..... en dat is een lange nacht!

Source I, II & III
Digitaal ontwerp van 2006. Geinspireerd op de Grote Moeder, de Zon.
Wanneer wordt een globe, een gat?

Akureyri Menningarborg/ The Cultural Capital of Iceland.
Muur schildering, op een muur tussen het kunstmuseum en het culturele centrum in Akureyri. Steini schilderde een zelf ontworpen logo, Waar hij suggereerde dat deze tweede stad van IJsland zijn eerste stad van cultuur, zou zijn. Het werk was een deel van het jaarlijkse Listasumar/Zomer van het Kunsten festival in Akureyri.

De Huis Tentoonstelling
In zijn toenmalige huis/atelier organiseerde de kunstenaar een tentoonstelling van zijn eigen werken, in combinatie met zijn tentoonstelling in Galerie de Aanschouw in Rotterdam, augustus 2002.
De ontvangst was positieve

Hoofd
Ontworpen in Finland 1994. Zelfportret geinspireerd door 'De Dichter'. Portret van de geliefede, negentiende eeuwse dichter en wetenschapper Jónas Hallgrímsson.
Observerend de mythe van de kunstenaar. Zoekend naar het zelf.