mooi en betaalbaar

Google+
Saatchi Onlineíslenska English
Nieuws
steini logo mani logo


Breng een dag door met de kunstenaar.

Beeldende kunstenaar Steini Thorsson stelt zich beschikbaar voor u.
Hoe dicht bij de kunst kun je komen? Breng een dag door met een
ECHTE kunstenaar.
Acht uur met deze professional voor € 120-

Geďnteresseerd? Mail naar mani@steiniart.com of bel 06 45 758 627.


6 - 28 júní 2015
Occupy Hjalteyri Kunnen wij een betere wereld maken, of zijn wij voor altijd bezig met de volgende catastrofe
Tentoonstelling en happening in en rondom Verksmiđjuna Hjalteyri noord IJsland in juni 2015.

Occupy Hjalteyri: in samenwerking met Verksmiđjuna Hjalteyri, Listasumar in Akureyri, Hörgársveit en alle geďnteresseerden, word vier weken lang een programma georganiseerd. De eerste tien dagen zijn er performances, lezingen en muziek in en rondom Verksmiđjuna. Er word een tentenkamp georganiseerd en een podium opgebouwd op het plein in de buitenlucht. Elke dag is er een programma dat binnen het thema past.

De problemen van nu schreeuwen ons in het gezicht, klimaat veranderingen, moreel verval, gebrek aan water, uitputting van de oliebronnen en honger. En wat gaan wij doen?
Wij moeten door een dialoog nieuwe manieren ontwikkelen om de komende tijd aan te kunnen en de catastrofen die ons in de ogen staren op vele fronten, aan te pakken.

We zoeken mensen met hart voor het milieu, die bereid zijn om zich in te zetten om onze toekomst op de aardbol te beter te maken. In het bijzonder wetenschappers, kunstenaars en ieder die de cultuur – natuur een warm hart toedragen, buiten het frame kunnen denken, en een visie op de toekomst hebben.

Achter Occupy Hjalteyri staan mensen die werkzaam zijn in de de kunst en cultuur sector (wereld) hier in Nederland (Rotterdam) en in IJsland. Dit zijn de beeldend kunstenaar Steini Thorsson, beeldend kunstenaar Elísabet Ásgrímsdóttir, cultureel bestuurder Guđrún Ţórsdóttir en beeldend kunstenaar en kurator Ka Yee Li.

Ben jij een van deze mensen die zich zorgen maakt over de toekomst en vind je het tijd worden om er iets aan te doen.? Maak dan contakt met ons at occupy.hjalteyri@gmail.com of maak gebruik van het mailadres hier op de site. Natuurlijk kan je ook zelf komen naar Hjalteyri tussen 6 en 14 juni en met ons werken. Wij gaan de wereld redden.

29 maart – 3 apríl 2015

Heeft Steini Thorsson een solo tentoonstelling bij Galerie de 13e maand, Haringvliet 591, 3011 ZP Rotterdam. Opening 29 maart om 16 uur. 3 april om 15 uur, kunstenaarsgesprek met aansluitend de vernissage , www.de13emaand.nl.

28 december 2014
zijn de volgende pagina's vernieuwd :
Curriculum
Tekeningen
De Persoonlijke verzameling
Andere schildertechnieken
Ander werk
Met nieuw werk en informatie.

Het jaar 2014
is Ađalsteinn Ţórsson de officiële tekenaar van de Missieve het verukkelijke cultuurmagazine van het Tukker en Everwijn Instituut. De Missieve verschijnt vijf keer per jaar, elke keer met een tekening van Thorsson en een gedicht geďnspireerd door de tekening, van Eloy Everwijn de scherpste pen en adjunct redacteur van de Missieve,.

13 oktober tot 1 december 2014
Gaf Thorsson les op de Kunstacademie in Akureyri/Myndlistaskólinn á Akureyrir afdeling Fine art, ook gaf hij les op de avondcursus tekenen die voor iedereen toegankelijk was. “Bij de dagschool keken wij naar de omgeving en kunst en analyseerden hoe de functie van de omgeving is veranderd door de eeuwen heen tot de komst van environmental art. Ook keken wij naar het verband tussen omgeving interieur/ exterieur, sociaal maatschappelijke omgeving en onze toekomstige omgeving/milieu. Dit was dus een hele brede aanpak, dit alles resulteerde in werken gemaakt door de studenten in het kader van het project”. Alle studenten van de afdeling Fine art participeerden in het project, onafhankelijk van het jaar van studie.

14 november 2014

De foto hier boven laat Thorsson zien tijdens zijn lezing over zijn eigen kunst onder de naam Kunst in tijden van schaarste. De lezing vond plaats in Ketilhús in Akureyri en maakte deel uit van een serie lezingen over kunst en maatschappij georganiseerd door het Kunstmuseum in Akureyri en de hogere onderwijsinstituten daar te plekke.

5 - 28 september 2014

Het nu ontmoet de middeleeuwen is de naam van een tentoonstelling die Steini Thorsson hield bij Alţýđuhúsiđ in Siglufjörđur, noord IJsland. Daar liet hij werken zien van zijn Persoonlijke verzameling en kleine schilderijen geschilderd met traditionele schilders methoden, in verband met Middeleeuwse dagen te Gásir in Eyjafjörđur. Thorsson heeft de afgelopen drie jaar meegedaan aan dit festival, als kunstenaar. In deze tentoonstelling hangen werken met een fundamenteel andere aanpak zowel in materie als in geest. De tentoonstelling werd als mooi ervaren. http://www.gasir.is/ is de website van het Middeleeuwse dagen te Gásir.

29 augustus - 7 september 2014
Per Form performance festival in Pand Paulus te Schiedam georganiseerd door stichting Kunstwerkt. Thorsson zou een serie performances uitzenden live vanuit IJsland via Skype, een per dag, vijftien minuten per keer, genoemd Boodschap van de hemel. Het moet gezegd worden dat de boodschap slecht door kwam, zo dat na de twee eerste uitzendingen de organisator besloot er een punt achter te zetten, tot ongenoegen van de kunstenaar. Een compromis was dat er een uitzending zou plaatsvinden op de laatste dag van het festival op 7 september. De mening bestaat dat die performance gelukt is. Toch is het niet te duiden in hoe verre de boodschap is doorgekomen. De website van stichting Kunstwerkt is, http://www.stichtingkunstwerkt.nl/

28 en 29 juni 2014
KIDH 2014. "Arts’ Haven" Thorsson deed mee aan de atelierroute Blijdorp, Bergpolder en de Provenierswijk Rotterdam, of zullen wij open woonkamers zeggen. De kunstenaars zetten hun huizen open voor het publiek een weekende in juni. Steini was de gast bij Anneke Renes á Bergselaan 305B waar hij het videowerk House seeking toonde.

11 mei 2014
Twee ansichtkaarten van Thorsson die te koop zijn bij De 13e Maand, en de Kerstman ook bij Jólabazar Helga og Beate.
ging Galerie & postdepot de 13e maand opende met de groepstentoonstelling Crisis kleding. Deze tentoonstellingsruimte wordt gerund door Thorsson en veertien collega's, daar kun je ten alle tijden werken zien en kopen van alle leden van de galerie in de vaste collectie. In twee andere zalen zijn maandelijkse tentoonstellingen van de leden en anderen te bezichtigen, twee tot drie keer per jaar worden groepstentoonstellingen van de kunstenaars van de galerie georganiseerd. De hoop is dat dit initiatief een zeer positieve bijdrage zal leveren aan het Rotterdamse kunstklimaat en het kunstgenot van de Rotterdammer op een bijzondere niveau zal brengen. www.de13emaand.nl/ is de website van De 13e maand.

15 en 16 februari 2014
De Persoonlijke Verzameling: Werk van de collectie en de nieuwste aanwinsten. Een solo tentoonstelling bij Tukker & Everwijn Instituut, Nieuwe Binnenweg 290b ín Rotterdam, NL. http://www.teinstituut.nl/ De expositie is open van 14 – 17 uur in de aanwezigheid van de kunstenaar. 16 februari voert Thorsson “privé gesprekken” met de bezoeker van de tentoonstelling, als een performance.
De tentoonstelling is voor het publiek geopend, entree is gratis.

11 September 2013

Begon het werk aan een ecologische kunstwerk Spilda. Druck hier voor verdere informatie.
Bijzondere evenementen betreffende het werk worden te zijner tijd aangekondigd!

22 Juni 2013

Op de opening van Réttardagur, een tentoonstelling van Ađalheiđur Eysteinsdóttir. deed Thorsson zijn Schaap- boer -terrorist performance in Het Kunstmuseum van Akureyri, IS.

1 mei 2013
zijn de paginas:
Tekeningen
De Persoonlijke Verzameling
Olieverf
Pastels
Overig werk
bijgewerkt met nieuwe foto’s films, anekdotes en informatie.

18 november - 16 december 2012

“Available” duo tentoonstelling met Vicente Fita Botet, in Kulter, Sanderijnstraat 21, Amsterdam. Steini exposeert Sokken en The Houses of dung, alle werken afkomstig uit De Persoonlijke verzameling.
29 November worden de films Document, Múli 1 en Document, Múli 2 De wonderbaarlijke ontsnapping van de verborgen vrouw, vertoond op een Cafetaria film avond.
14 december performance: Het roterende kerst - beelden device bediend.

21 – 23 september 2012

Kunst in de huiskamer, kunstroute Blijdorp, Provenierswijk & Centrum Noord. Steini Thorsson exposeert de serie Aantrekkelijk abstract, en is aanwezig achter zijn bureau als The Black detective.

Zomer 2012
Seks en liefde II, een werk van Thorsson was geselecteerd voor de online presentatie van Liefde. De Zomerexpo 2012 in Het Gemeentemuseum in den Haag. De tentoonstelling was te zien tot 19 augustus. Klik hier om Seks en liefde II te zien. hier om Seks en liefde II te zien.

9 Juni 2012 Het Gebeuren

“Het Gebeuren”. Thorsson organiseerde de schoonmaak van een reliëf van de kunstenaar Cor Dam, dat in de achtertuin van zijn atelierpand staat. Het kunstwerk uit het jaar 1971, kon wel een goede schoonmaakbeurt gebruiken. Hij nodigde de bezoekers van dit gebeuren uit om mee te helpen om het werk schoon te maken. Met deze actie wilde Steini Thorsson aandacht vragen voor het feit dat we blijvende invloed hebben op onze omgeving met al onze handelingen, en dat het mooi is, anderen te helpen stralen.

19 Maart'12
zijn de paginas:
Tekeningen
De Máni serie
Máni abstract
De Persoonlijke Verzameling
Na Máni
Olie verf
Pastels
bijgewerkt met nieuwe foto’s films, anekdotes en informatie.

7 – 28 augustus 2011

Jos Bloemkolk opent de Nieuwe Kleren tentoonstelling in Pand Paulus. Tweede foto: Dolly Bellefleur geeft haar rondleiding op de finnisage.

30 Mei 2011
zijn de paginas:
Film
Curriculum vitae
Overig werk
de Persoonlijke Verzameling
bijgewerkt met nieuwe foto’s films, anekdotes en informatie.

Augustus 2011 Pand Paulus.

In Schiedam zal de tentoonstelling “Meer dan kleren” gehouden worden. Aan deze tentoonstelling doen mee Chrystl Rijkeboer, Tukker & Everwijn Instituut, Marike Vierstra, Ka Yee Li, Marchien Joosten en Steini Thorsson.
Een interessant gegeven is dat, geen van deze kunstenaars actief is in de mode industrie!

Het weekend van 11 - 13 Februari,
nam Steini Thorsson deel aan De Wilde Boekenmarkt 2011 met zijn boek Póstkort, van 2009. Uitgegeven bij Populus tremula. De Wilde Boekenmarkt is een initiatif van Het Wilde Weten

10 Oktober 2010 De Raad van Cultuur
foto: Stephan Schmidt
De performance Oersprong , een 20 minuten lange interactieve performance. Deze prachtige dag was ook de laatste dag van het Singelkunst project, dus waren er aardig veel toeschouwers op de been om te kijken. De Raadsleden zuiverde n water van de singel en maakten het klaar om te consumeren. De meeste bezoekers, namen dan ook het risico en dronken van het water.

11 September tot 10 Oktober 2010 Singelkunst.
Op de singels in Blijdorp, Rotterdam-Noord dreven twintig kunstwerken. Steini deed mee met een werk, Wegwijzer genoemd. Vlag op een stok die in horizontale positie over het water dreef, en draaide als de wind waaide.

24 & 25 Juli 2010 Kristnesmót

was de uitstekende Groot-familiebijeenkomst gehouden. Steini Thorsson richtte een tentoonstelling in de feestzaal in. Met werken van zichzelf, Karin Leening, Helgi Thorsson en legendarische familie foto's van vroeger. Deze bedrijvigheid was in het algemeen goed ontvangen.

Mei 2010

Steini Thorsson was recent gespot in gezelschap van een groep beeldende kunstenaars, de zogenaamde Raad van Cultuur. Thorsson is de eerste van links, van deze Vijf Zielen met Wortels. Verder op deze foto, van links naar rechts Karin Leening, Roel Wester, Ka Yee Li en Ronald Brus.

Museum nacht Rotterdam 6-7 maart 2010
Thorsson nam deel aan de manifestatie Kijk de Maagd in Haar Ogen op het plein van het negentiende-eeuwse standbeeld De Maagd van Holland. Steini's werk De Maagd Verlicht, was een 1000 watt gloeilamp die vlak voor het standbeeld hing, en haar mooi verlichtte.

Het weekend 21 - 22 November ´09
De Korte-dag Tekeningen van Steini Thorsson worden tentoongesteld in Populus tremula in Akureyri, Ijsland. Deze serie inkt tekeningen was speciaal gemaakt voor deze gelegenheid. De cultuur stichting Populus tremula publiceert een kunstenaars boek met 16 Korte-dag tekeningen in oplage van 100, genummerd en gesigneerd, getiteld Póstkort. Als deel van hun serie kunstenaars boeken.
Het boek wordt gepresenteerd op de opening zaterdag 21 om 14 uur.

Populus tremula op het web http://poptrem.blogspot.com/

Vrijdag 4 september om 19:30
Opent de tentoonstelling Vertrouwd motief, nieuwe inzichten in Museum Oud Overschie 'De Hoop doet Leven' Overschiese Dorpsstraat 136-138. Een tentoonstelling met een serie nieuwe schilderijen van Thorsson, die gericht zijn op de oude dorpskern in Overschie met de kerk als middelpunt. Ook is er een selectie van oudere werken van Thorsson te zien in het museum.

De tentoonstelling is te bezichtigen tot 25 oktober.
http://museumoudoverschie.nl

De gehele maand Juli
Organiseerde Steini Thorsson De Kleinste GroepsTentoonstelling in Zuid-Holland in het Douanehuisje aan de haven in Maassluis. Met dieren schilderijen en tekeningen van Emo Verkerk, Annette Splinter, Karin Leening en zich zelf.

Vr. 24 april '09 om 17 uur
FEESTELIJKE opening van de expositie Kunst Poort Noord. Insulindestraat 248 Rotterdam Noord.
Steini Thorsson laat daar het werk De Persoonlijke Verzameling @ Kunstpoortnoord zien. Het werk is een gemengde media installatie, die onder andere gemaakt is van koffie, wijn, en gebruikte theezakken.
Voor meer informatie ga naar:

25 – Oktober '08
Zijn de volgende pagina’s:
Galerie
Landscap
Tekeningen
C.V.
Overig
bijgewerkt met nieuwe foto’s anekdotes en informatie.

14 September'08
Was de jaarlijkse veiling De Aankoop van de Aanschouw galerie. De veiling maakt deel uit van De Wereld van Whitte de With festival, in Rotterdam. Het schilderij Osama (zie schilderij/portret) was Thorsson’s inzending, en kreeg de verdiende aandacht. Maar werd voor een lage prijs verkocht.

2 Augustus 2008

De performance Akureyri Culturele hoofdstad "pimped-up".
Thorsson heft zijn eigen werk uit 2004 , live op deze mooie zaterdag. Terwijl kunstminnaars op straat liepen tussen de galeries, cafés en tentoonstellingen. Het werk maakt een deel uit van het Zomer van de Kunsten festival in Akureyri 2008.

31 Mai '08

In Eyarfjardarsveit, IJsland ging Standvogels/Trekvogels open.
Dit project is een in de buiten ruimte, tentoonstelling. Met meerdere deelnemers. Thorsson’s inzending bestaat uit vier sculpturen onder de naam Quistling’s - Kvistlingar (naamaak vogels) De tentoonstelling is bedacht en gemaakt door George Hollanders, met steun van Gallerí Víđátta.

Koninginnedag 2008
30 april ging Thorsson de straat op en deelde oranje papier uit waar het volgende opstond: Een dubbelzinnig zelfportret, en de tekst "Koning, Koningen zijn nergens goed voor, mag ik je Koning zijn".


"Ik vind dat koningshuizen anti democratieën zijn.
Toch wil ik zelf koning zijn.
Mag ik je Koning worden?
Koningen hoeven niets te kennen of kunnen. Alleen aan de juiste familie toe te behoren.
Ik kan u verzekeren……………..de mijne is ok!"

13 April '08
Ging de tentoonstelling DIN A4 compleet in De Stedelijk museum Roermond open.
Dit sympathieke project geďnitieerd en uitgevoerd door stichting L5.
Thorsson heeft deelgenomen aan DIN A4 met twee werken van het begin van het project. De tentoonstelling blijft tot 15. juni geopend.

25 – Februari '08
Zijn de volgende pagina’s:
Galerie
Landscap
Na Máni
Coffie
Olieverf
Tekeningen
De Persoonlijke verzameling
Films
C.V.
Links
bijgewerkt met nieuwe foto’s films en informatie.

9 Februari '08

Foto’s van de opening De Esthetica van de steunkous, rechts Steini’s werk Logicaobject – Dubbelfunctie .
Project van het Tukker & Everwijn instituut, met 81 participerende beeldende kunstenaars. De tentoonstelling is te zien bij Humanitas Bergweg, Rotterdam.

November'07

Bekijk ze allemaal @ Other.htlm

Steini has since childhood drawn pictures that relate to Christmas. And not the least pictures of the Yule lads. He has made something of an art form out of those paradoxal figures. His Jólasveinn has become quite a personal expression. Drawn in a simplified manner, at the same time both humoristic and grave, as fitting.
This is a dark silent figure, a troll. Is he evil, lonely, God or the misunderstood genius, the average Icelandic male, an artist or Steini’s self-portrait?
All of that……….. and more, we hope.
At least they are worth a while, now only digital.
But if you want the real thing Here is my mail mani@steiniart.com

Yule lads/Jólasveinar first appeared in the 17th century as the sons of Grýla and Leppalúđi, who themselves had appeared in the 13th century and had earned a reputation for stealing and eating naughty children. The Jólasveinar were tallied at either nine or thirteen, but their names are at least 70. Thirteen of the most commonly accepted names of the Jólasveinar are:
December 12th Stekkjarstaur - Gimpy
December 13th Giljagaur - Gully Imp
December 14th Stúfur - Itty Bitty
December 15th Ţvörusleikir - Pot Scraper Licker
December 16th Pottasleikir - Pot Licker
December 17th Askasleikir - Bowl Licker
December 18th Hurđaskellir - Door Slammer
December 19th Skyrgámur - Skyr Gobbler (Skyr, an Icelandic yoghurt-type)
December 20th Bjúgnakrćkir - Sausage Snatcher
December 21st Gluggagćgir - Window Peeper
December 22nd Gáttaţefur - Doorway Sniffer
December 23rd Ketkrókur - Meat Hooker
December 24th Kertasníkir - Candle Beggar
As can be seen from the names, the Jólasveinar are thought of as playful imps whose main interest seems to be getting their hands on some of the seasonal food and other goodies, or lurking about trying to do some minor mischief. When they first appeared the Jólasveinar had many of the attributes of their parents but soon started to seem milder. In the last century they gained some of the attributes of their Nordic counterparts, and in this century have become homegrown versions of St. Nickolas or Santa Clauses.
The Jólasveinar live in the mountains and start to arrive in town, one a day, thirteen days before Christmas Eve with the last one arriving that morning. They start departing for home again on Christmas Day, with the last one departing on Ţrettándinn.
This text is borrowed from the site http://www.isholf.is Witch is a nice site full of accessible information on Jól "feast for the pure at hart".

September'07

Steini's werk in Theater Musica tijdens het event Overschie als Galerie, Overschie Rotterdam.
Centrum van de activiteiten was Museum Oud Overschie. De film over het event gemaakt door Media-netwerk kan bekeken worden op Thorsson's myspace site http://www.myspace.com/adalsteinn_thorsson

In September werd een aquarel van Steini “Hildigunnur” geveild op de jaarlijkse veiling van De Aanschouw galerie. De veiling maakt deel uit van de Wereld van de Witte de With festival dat elk jaar wordt gehouden in Rotterdam.
Galerie De Aanschouw op het web http://www.aanschouw.nl

Augustus ‘07

De eerste Máni- postkaart Liljurós is gepubliceerd, in een oplage van twee duizend exemplaren.
Pak er maar een!

27 - april '07
Hier zijn drie fotos van net afgelopen tentoonstellingen (,een net niet).


Steini's werk in Vrijnaakt, de Galerieboot, Rotterdam. 3 maart tot 1 april 2007
http://vrijnaakt.nl/


Steini in Populus tremula, Akureyri. 30 maart tot 1 april 2007
http://poptrem.blogspot.com/


Máni in Café Karolína, Akureyri. 7 april tot 4 mei 2007

late winter 2007
Tijdens de Museumnacht Rotterdam op 3 maart opens op de Kunstboot de grooeps tentoonstelling 'Naakt'.
30 maart is Thorsson sólo in Populus termula en de weekend daarna opent Máni in Café Karólína, beiden plekken zijn in Akureyri. Als bekend is.

18-02'07
Is er een grote 'update' gemaakt, met nieuwe werken en betere dokumentatie van oudere werken.
De volgende pagina's zijn bijgewerkt:
Galerie
C.V.
Aquarel
Koffie
Olie
Tekeningen
De Persoonlijke Verzameling
Installatie
films
Overig

Zomer en herfst 2006
De eenminuten films van Steini werden geeexposeerd in de zomer en herfst. De film Helgi & Hjálmar werd vertoond in ICA in London en op The Fringe Festival in Shanghai.
En de film Ergens waar het mooi is werd getoond in Het Ketelhuis in Amsterdam in november.

02 - 07 '06
Steini@Noordsingel
Ging de Kunstpassage open in de voormalige rechtbank en huisvesting van de Raad voor de Kinderbescherming Noordsingel 113, Rotterdam-noord, rond het thema kind en recht. De tentonstelling is geopend van donderdag tot en met zondag van 12.30 - 16.30 uur.
Meer informatie over dit project en de kunstenaars op: www.kunstpassage.nl

14-06'06
Í dag skín síđan í fyrsta sinn á Íslensku. NJÓTTU VEL

Máni in Carlois II
de kunstenaar in Charlois stoeterij Manage 17 juni v. 15:00 - 17:00 uur

vanaf nu 31 mei
is de site ook in het Nederlands, GENIET ERVAN!

Máni in Carlois
From Moonday 22 of May
The Horse paintings will be on display at
Charlois Stoterij Manage
Smithshoeksweg 205, Rotterdam
Kom even langs, als u in de buurt bent!

20 may 2006
Máni goes public.
From now on Máni has his own place on the World Wide Web. There are surely some dysfunctions on the site, but we are working hard to make it run correctly and smoothly. We want The Dutch part of the site to open at the end of next week. And the Icelandic site a week later.
Enjoy